Gezondheid

3 tips om je haar te beschermen tegen hitte

Hitte krultang

Met de hitte van een krultang of krulborstel is het mogelijk dat jij je haar kunt beschadigen.
Het is daarom verstandig om je haar goed te beschermen tegen de hitte van de krultang.

Wij geven je graag 3 tips om je haar te beschermen tegen de hitte.

  1. Een beschermende serum
    Een krultang kan erg heet worden. Tijdens het krullen zal je haar verhit worden. Om je haar goed te beschermen tegen de hitte, is het aan te raden om een beschermende serum of spray te gebruiken. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel sprays en serums waar je uit kunt kiezen. Deze producten zijn speciaal ontwikkeld om je haar goed te beschermen tegen de hitte van de krultang.
  2. Een voedende masker
    Als je vaak gebruik maakt van een krultang, dan heeft je haar aardig wat te verduren. Met een serum of crème kun jij je haar beschermen voordat je daadwerkelijk je haar gaat krullen. Om je haar nog beter te verzorgen, is het verstandig om een of twee keer per week je haar de volle aandacht te geven. Dit kun je doen door een voedende masker te gebruiken. Dit is vooral geschikt voor dof, droog en pluizig haar. Een hydraterende masker zal ervoor zorgen dat je haar weer een mooie glas heeft. Het is verstandig om op zo’n dag je haar niet te krullen.
  3. Krultang kort gebruiken per pluk
    Op het moment dat je gebruik maakt van de krultang, is het niet nodig om de krultang lang in je haar te houden. Veel vrouwen houden de krultang er lang in, omdat ze denken dat ze op deze manier een mooiere krul krijgen. Dit is niet altijd waar. Natuurlijk zal je krul wel wat strakker zijn, maar de haar heeft op deze manier wel wat te verduren. Daarnaast is het niet verstandig om de tang er lang in te houden als je de temperatuur op een hoge stand hebt staan. Als je haar zwak of dun is, kan het zelfs voorkomen dat je haar verschroeit door de warmte van de krultang. Wees hier dus voorzichtig mee.